Tort elegancki i wpasowujący się ostatnio w bardzo modny trend ombre. Tort specjalnie stworzony na imieniny Nati mojej ukochanej przyjaciółki. Serdecznie polecam!!
Moje mama piekła je jak byłam mała, a potem nie wiadomo w sumie czemu przestała a przecież jest takie smaczne. Niedawno je odkopałam ze starego zeszytu. Jest szybkie, nieskomplikowane i wcale nie czuć w nim marchewki. Naprawdę polecam;)
Szukałam i szukałam przepisu na chleb, który wreszcie wyjdzie idealnie. I wydaje mi się, że powoli zbliżam się do takiego przepisu. Ten chlebuś znalazłam tutaj KLIK. Mimo sceptycyzmu wynikającego z tego, że no jak to, piec po przykryciem? Chleb? Wyszedł rewelacyjny i z pyszną chrupiącą skórką. Dlatego też serdecznie polecam;)
Tartaletki, które za każdym razem mogą smakować inaczej - wystarczy, że dodamy do nich innych owoców. Pyszne latem z malinami, truskawkami i owocami leśnymi, jak również zimą z cytrusami. Smacznego;)
Tym razem koparka;) Tort dla małego Danielka, który uwielbia takie maszyny. Ciasto jak zwykle z niezawodnego biszkoptu i ciasta waniliowego.
A nadzienie to dwa kremy: pierwszy z białą czekoladą a drugi pomarańczowy plus brzoskwinie. Smakowicie;)
Ciężki, baaardzo wilgotny i odpowiednio słodki sernik. Jeden z moich ulubionych. Bardzo długo zachowuje świeżość (pomijając fakt, że bardzo szybko znika). Polecam:)
Tort stworzony na urodziny pewnego młodego gitarzysty;) mam nadzieje, że mu się spodoba. Ciasto jak zwykle z niezawodnego biszkoptu "rzucanego" a krem z mascarpone i śmietaną plus brzoskwinie, banany i ananas;)
Długo szukałam przepisu na tego typu sernik. Chciałam użyć do niego sezonowych owoców czyli gruszek. Ale żaden przepis nie wydawał mi się idealnym, dlatego też stworzyłam swój własny na podstawie trzech innych znalezionych w internecie. Spróbujecie, a mam nadzieje że się na nim nie zawiedziecie;)
Jeżeli lubicie ciasta ze śmietankowym kremem to, to Wam się spodoba. Miodownik* jak sama nazwa wskazuje zawiera sporą ilość miodu - co o dziwo nie przesładza go. Lekki śmietanowo-serkowy krem idealnie równoważy jego smak, a krówka...mmm kto nie lubi krówki? Jednym słowem pycha;)
Ciasto przypominające mi dzieciństwo. Jeżeli robię wuzetkę to zawsze z przepisu mojej babci. Robiłam to ciasto niezliczoną ilość razy i kartka w zeszycie jest tak zniszczona, że przepisu praktycznie nie widać, dlatego warto żeby znalazł się tutaj;)